Esittely

Kultainennoutaja on ollut osana elämääni jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Ensimmäinen kultainen ja samalla ensimmäinen koiramme tuli lapsuuden kotiini 80-luvun puolivälissä. Deppi-koiran jälkeen emme enää voineet kuvitellakaan ottavamme minkään muunrotuista koiraa, joten seuraavakin koiramme oli luonnollisesti kultainen. Niinpä taloon tuli Vilma.

Luulimme, että meillä oli käynyt todella hyvä tuuri saatuamme niin ihanan koiran kuin Deppi ja parempaa ei voisi enää löytyä. Mutta kuinkas kävikään. Kultaisempaakin kultainen Vilma valloitti sydämet kaikilta, vaikka tämä tapaus ehti kyllä aiheuttaa myös melkoisia sydämentykytyksiä (varsinkin äidilleni) osoittamalla mieltään, jos asiat eivät menneet ihan Vilman haluamalla tavalla. Siinä sai kyytiä kengät ja silkkipuserot (äidin parhaimmat tietenkin), huonekasveista puhumattakaan. Ne olivat aina aika ajoin piperretty mielenosoituksellisesti tuusannuuskaksi. Vilma piti myös huolen, ettei se koskaan joutunut jäämään perjantaina kaupunkiin muun porukan valmistautuessa mökille lähtöön. Koira karkasi ja kökötti jo odottamassa venelaiturilla reilun kilometrin päässä kotoa ja oli tietysti käynyt matkalla uimassakin. Mutta vaikka Vilma niitti kyseenalaista mainetta tempuillaan, oli se maailman lempein koira - ihan kaikille. Sen vieressä otti perheen pienemmät päiväunia keittiönpöydän alla ja se vahti, ettei kukaan jäänyt yksin veteen uimaan ja kävi tarpeen vaatiessa paimentamassa uimarit pois.

Nyt minulla on oma perhe, johon kuuluu aviomieheni Jarin lisäksi neljä tytärtämme. Muutimme Vantaalta talon perässä Hausjärvelle Ryttylään vuonna 2010. Luonnon läheisyydessä oleva omakotitalo suurine pihoineen mahdollisti viimein toteuttaa haaveen meidän perheen ensimmäisestä omasta koirasta. Kultainennoutaja Miina haettiin kotiin Rantasalmelta syksyllä 2011. Miinassa on kaikki ne asiat kohdallaan, jotka ovat minulle kultaisessanoutajassa kaikista tärkeimmät: lempeys, terveys ja rodunomaisuus.

Vuonna 2013 perheemme täydentyi suloisella Nuppu-koiralla, jonka saimme meille sijoitukseen Riihimäestä Kennel Goldhasslestä. Valitettavasti Nuppu kasvoi selkeästi aivan liian suureksi narttukoiraksi ja lonkat eivät osoittautuneet ihan priimaksi, joten Nuppua ei tulla käyttämään jalostukseen. Tämä lempeä jättiläinen, aina iloisena heiluvan häntänsä kanssa, on kuitenkin muutoin täyttä kultaa ja täydellinen juuri sellaisena meidän perheellemme.

Kultainennoutaja rotuna on näiden vuosien aikana vienyt minut ja meidän perheemme mennessään. Olen ammatiltani kieltenopettaja, joten minulle oli tärkeää perehtyä koirien kasvatukseen hyvin ennen kasvatustyöhön ryhtymistä. Kävin kasvattajan peruskurssin vuonna 2012. Sen jälkeen olen osallistunut useisiin Kennelliiton ja rotujärjestö Golden Ring ry:n koulutuksiin. Anoin itselleni kennelnimen vuonna 2015 ja keväällä 2016 toteutui Kennel Kultasein ensimmäinen pentue.