19.10.2021

Meillä ei ole tällä hetkellä suunnitteilla seuraavaa pentuetta! Koska kasvatustoimintamme on hyvin pienimuotoista, pentueita teetetään harvoin. Kunhan seuraavan pentueen suunnittelu aikanaan etenee, ilmoitamme siitä ensimmäiseksi facebook-sivuillamme.

Mukavaa syksyä ja talven odotusta kaikille kultaisten ystäville!


Ennen yhteydenottoa käy läpi seuraavat kohdat:

1) Tutustu rotuun ja käy lukemassa rotujärjestö Golden Ring GR ry:n sivut.

2) Minkälaiseen kotiin pentu on tulossa?

3) Millaista pentua toivot (sukupuoli, luonne)?

4) Mitä pennun kanssa on tarkoitus harrastaa?

5) Onko aikaisempaa kokemusta kultaisistanoutajista tai muista koirista?

6) Sitoudutko teettämään pevisa-tutkimukset pennun ollessa 12-24kk ikäinen?

7) Onko aiemmin omistamillesi koirille teetetty ko. rodun pevisa-tutkimukset? Jos ei, miksi?

8) Vakuutetaanko pentu?


Kultasein-pennut kasvavat kodissamme muun perheen kanssa ja ovat tottuneet kodin ääniin, kaikenikäisiin ihmisiin sekä toisiin koiriin. Ennen luovutusta pennut madotetaan kasvattajan toimesta kolmesti, rekisteröidään Suomen kennelliittoon, käytetään eläinlääkärissä pentutarkistuksessa ja sirutetaan. Käytämme Suomen kennelliiton sopimusta koiran kaupasta. Kasvattaja kustantaa pentujen omistajille yhden vuoden rotujärjestön pentujäsenyyden heidän niin halutessaan. Pennun mukana omistaja saa myös Golden Info -kirjan, kattavat ohjeet Kultasein-pennun hoitoon, ruokaa ym. pientä tarviketta. Pentujen omistajat pääsevät myös halutessaan Kultasein-kasvattien ja heidän omistajiensa omaan FB-ryhmään, jossa on mahdollista vaihtaa kuulumisia ja saada vertaistukea. Olemme kasvattiemme ja heidän perheidensä tukena ja apuna niin hyvin kuin pystymme. Toivomme, että kuulemme kasvattiemme kuulumisia niin hyvissä kuin huonoissakin uutisissa koko kasvatin elämän ajan!

Pennuille etsitään alustavasti perheitä jo ennen syntymää. Emä käytetään aina tiineysröntgenissä, jossa pentujen lukumäärä varmistuu. Pentujen sukupuolet selviävät kuitenkin vasta synnytyksen jälkeen, joten vasta sitten tiedämme, minkä perheen toiveen mahdollisesti voisimme toteuttaa.

Emme myy pentuja osamaksulla, emmekä tapaamatta ostajaa etukäteen. Pentuja pääsee katsomaan niiden ollessa noin neljän viikon ikäisiä. Vasta tavattuamme perhe-ehdokkaat ja keskusteltuamme heidän kanssaan, teemme päätöksen koiranpennun mahdollisesta tulevasta kodista. Ostaja ei valitse pentua, vaan sen tekee kasvattaja. Valitsemme perheelle parhaiten sopivan pennun heidän toiveitaan harrastuskäytöstä ja luonteenpiirteistä kuunnellen seurattuamme pentujen kasvua koko meillä oloajan.

Toivomme yhteydenottoja ensisijaisesti sähköpostitse osoitteeseen kennelkultasein(at)gmail.com. Muista laittaa yhteydenottoon myös puhelinnumerosi, josta tavoitan teidät tarvittaessa. Vastaamme posteihin viimeistään pentujen synnyttyä ja sukupuolijakauman selvittyä! Olisi myös erinomaisen hieno juttu, että muistaisit ilmoittaa meillekin, mikäli oletkin saanut pennun jo toiselta kasvattajalta! Näin säästymme turhilta yhteydenotoilta, kiitos!